Worstelen met acquisitie: Erno Hannink interviewt me voor RegioZ

Gisteren heeft Erno Hannink me geinterviewd voor RegioZ (een internetuitzending voor zelfstandigen). Onderwerp was: waarom acquisitie voor zelfstandig ondernemers een worsteling kan zijn en wat je eraan kunt doen.

Reacties natuurlijk welkom! Klik op “reacties”

9 reacties op “Worstelen met acquisitie: Erno Hannink interviewt me voor RegioZ”

 1. Carmen Smallegange schreef:

  Beste Laura,
  leuk om je zo te kunnen zien! Heel stimulerend om te weten dat er zoveel kansen zijn.
  Met vriendelijke groet,
  Carmen

 2. hoi Carmen,
  Fijn! dank je wel.
  Laura

 3. Marcel Bijvank schreef:

  Beste Laura,
  jammer dat het verhaal wordt ontkracht door de slechte manier van interviewen.
  Erg jammer, die stiltes en vage vraagstelling iedere keer.
  Groeten, Marcel

 4. Erno Hannink schreef:

  Dank je wel Marcel voor je reactie. Daar valt nog wat te verbeteren aan mijn kant dus.

 5. Beste Laura,
  Bescheiden en juist daarom overtuigend!

 6. Steven Duinhouwer schreef:

  Erno,
  Ik ben het helaas eens met Marcel dat het niet je sterkste interview is.
  Ik denk dat het je sterk kan helpen als je meer open vragen stelt die je van te voren hebt voorbereid.
  Daarnaast is het misschien prettiger om een 90 graden hoek opstelling te kiezen in het gesprek, zodat het gesprek soepeler en natuurlijker verloopt en minder een kruisverhoor wordt.
  Hierdoor voelt de ander zich iets comfortabeler, want het is goed zichtbaar dat Laura zich niet echt op haar gemak voelt.
  Succes!

 7. Geri schreef:

  Laura, ik vond het een verademing te zien dat je een beetje verlegen bent en grappig. Geen bitch die zelfverzekerd denkt dat ze alles wel kan en over anderen heen rulled. Tegelijkertijd maak je op mij de indruk dat je weet waar je het over hebt.

 8. Erno Hannink schreef:

  @Steven de vragen waren wel voorbereid maar niet doorgegeven aan Laura. Dit maakte dat Laura mij af en toe niet begreep. Dat is een tip die Laura mij naderhand ook gelijk heeft meegegeven.
  Dat ga ik dus veranderen. Hopelijk heeft dat effect op de volgende interviews.
  Op de een of andere manier kwam het luisteren en doorvragen ook niet echt uit de verf.
  Doen we wat mij betreft gewoon nog een keer Laura.

 9. hens van soest schreef:

  LAURA,
  Je echtheid maakt je overtuigend. Mooi hoe je naar buiten treedt en je eigen weg daarin zoekt en gaat. Niet alleen inhoudelijk, maar ook qua levensinstelling is er veel van je te leren.
  Alle goeds!
  Hens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen artikelen

Weblogs: wat zijn het en wat kunnen ze voor je doen?

Ik houd van schrijven en vind het leuk om mijn ideeën te delen over mijn passie: effectieve marketing voor zelfstandige ondernemers in de dienstverlening. Om die reden liep ik al maanden rond met het idee een weblog te beginnen en nu is het er eindelijk van gekomen!

Wat ik echter merk, is dat als ik mensen erover spreek, velen nog niet weten wat een weblog (of kortweg blog) is en wat je er aan zou kunnen hebben. Daarom wilde ik in dit bericht ingaan op de vraag: wat is een weblog en in hoeverre kun je het gebruiken als marketingtool?

Het grote misverstand over een volle coachpraktijk

Sandra, een vrouw die ik laatst sprak, heeft een coachopleiding gevolgd en wil nu eindelijk haar grote droom gaan realiseren: een eigen coachpraktijk. Vanaf september wil ze echt gaan starten. Ze heeft een kamer in haar huis ingericht met prettige stoelen en een handig koffiezetapparaatje gekocht. Voorlopig werkt ze 1 dag per week, maar haar droom is om op den duur een volle praktijk te hebben zodat ze goed kan verdienen.

“Reken maar uit”, zegt ze. “Als ik met iedere klant drie sessies doe per maand, en ik vraag daarvoor 750 euro, dan hoef ik maar 10 klanten te hebben of ik verdien al 7500 euro per maand. Dat is veel meer dan in de parttime job die ik eerst had. Als ik er 20 heb, verdien ik 15.000 per maand, een inkomen dat echt mijn stoutste verwachtingen zou overtreffen”.

Hoe je om kunt gaan met kritiek

Altijd als ik mijn ezine schrijf, presentaties geef, artikelen schrijf op mijn weblog, krijg ik reacties van anderen. In de meeste gevallen zijn die positief. Ik krijg mailtjes van mensen die me schrijven hoe ik hen geïnspireerd heb, die de  tips en adviezen daadwerkelijk toepassen in de praktijk en daar veel aan hebben. Daar ben ik altijd blij mee en ik heb er een apart mapje van gemaakt in mijn emailinbox.

Maar het is niet allemaal zo warm. Als je veel schrijft, spreekt, en stelling neemt, krijg je ook kritiek, soms bijtend als zuur in je gezicht.