Waarom je nog niet doorgebroken bent voorbij de €100.000

Als je al tegen de €100.000 per jaar verdient, kun je ook €250.000 verdienen, of €1.000.000 per jaar.

Wellicht heb jij allang deze stap gezet, maar veel ondernemers lopen hier vast. Ze komen niet verder en vervullen niet hun potentieel. Waarom is dat? Laat ik beginnen met de vraag: waarom zou je dat willen?

€100.000 per jaar is voor een ondernemer het absolute minimum, om jezelf en je gezin te onderhouden. Om vrijheid én rijkdom te creëren voor de toekomst, is vele malen meer nodig. Als een bedrijf je dat kan geven, waarom zou je die kans dan niet grijpen?

Hier enkele redenen waarom mensen niet doorbreken, en wat je eraan kunt doen om wél richting de €50.000 per maand te komen (met een piepklein team).

1. Ze geloven niet dat dit kan of vinden het “not done”

Ze zijn bang om hun vrienden of familie te vervreemden. Ze hebben allemaal excuses, bezwaren of twijfels om veel meer geld te gaan verdienen. In werkelijkheid zijn ze bang om verantwoordelijkheid te dragen, om los te breken van het systeem en vanuit echte vrijheid hun leven vorm te geven.

2. Ze doen veel te veel zelf

Marketing, sales, administratie, video-editing. Om door te breken naar een veel hoger inkomen, zul je zoveel mogelijk uit moeten besteden, en je doet alleen nog maar waar je waanzinnig goed in bent.

3. Ze hebben niet een echt bedrijf (sorry, beetje hard misschien)

Ze doen klussen die op hun pad komen. Maar voor een echt goed inkomen, is een solide businessmodel nodig dat je verzekert van voorspelbaar en consistent inkomen.

4. Of ze zijn gefocust op “volume” en “low-end klanten”: een grote hoeveelheid klanten die weinig betalen

Dit brengt hoge kosten met zich mee, en ze moeten heel hard werken, terwijl ze weinig verdienen. Veel malen slimmer is je alleen nog te richten op “high-end klanten” en veel hogere prijzen te vragen. Je verdient dan vele malen meer, je kosten blijven laag, en hoeft veel minder hard te werken.

5. Ze willen niet uit hun comfortzone komen

Dit is wat ik nog het vaakste meemaak. Veel ondernemers zijn al tevreden zo. Het gaat al goed genoeg. Ze willen niet al te veel moeite doen.

Dat laatste – ik zal eerlijk zijn – vind ik het allermoeilijkste. Als mensen gemakzuchtig zijn. Maar er kan ook angst onder zitten.

Mocht jij je hierin herkennen, laat niet angst je weerhouden om uit je comfortzone te komen. Want angst kun je overwinnen, door het aan te gaan, en te leren hoe je het kunt doen.

De stappen die nodig zijn om door te breken richting de €50.000 per maand zijn:

  • Kies de beste klant
  • Creëer 1 programma waarmee je je hoogste waarde levert
  • Creëer simpele funnels waarmee je continu en consistent je klanten binnenhaalt
  • Leer hele hoge prijzen te vragen

Geef je hier op voor een gesprek als jij hier mijn persoonlijke hulp bij wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen artikelen

Weblogs: wat zijn het en wat kunnen ze voor je doen?

Ik houd van schrijven en vind het leuk om mijn ideeën te delen over mijn passie: effectieve marketing voor zelfstandige ondernemers in de dienstverlening. Om die reden liep ik al maanden rond met het idee een weblog te beginnen en nu is het er eindelijk van gekomen!

Wat ik echter merk, is dat als ik mensen erover spreek, velen nog niet weten wat een weblog (of kortweg blog) is en wat je er aan zou kunnen hebben. Daarom wilde ik in dit bericht ingaan op de vraag: wat is een weblog en in hoeverre kun je het gebruiken als marketingtool?

Het grote misverstand over een volle coachpraktijk

Sandra, een vrouw die ik laatst sprak, heeft een coachopleiding gevolgd en wil nu eindelijk haar grote droom gaan realiseren: een eigen coachpraktijk. Vanaf september wil ze echt gaan starten. Ze heeft een kamer in haar huis ingericht met prettige stoelen en een handig koffiezetapparaatje gekocht. Voorlopig werkt ze 1 dag per week, maar haar droom is om op den duur een volle praktijk te hebben zodat ze goed kan verdienen.

“Reken maar uit”, zegt ze. “Als ik met iedere klant drie sessies doe per maand, en ik vraag daarvoor 750 euro, dan hoef ik maar 10 klanten te hebben of ik verdien al 7500 euro per maand. Dat is veel meer dan in de parttime job die ik eerst had. Als ik er 20 heb, verdien ik 15.000 per maand, een inkomen dat echt mijn stoutste verwachtingen zou overtreffen”.

Hoe je om kunt gaan met kritiek

Altijd als ik mijn ezine schrijf, presentaties geef, artikelen schrijf op mijn weblog, krijg ik reacties van anderen. In de meeste gevallen zijn die positief. Ik krijg mailtjes van mensen die me schrijven hoe ik hen geïnspireerd heb, die de  tips en adviezen daadwerkelijk toepassen in de praktijk en daar veel aan hebben. Daar ben ik altijd blij mee en ik heb er een apart mapje van gemaakt in mijn emailinbox.

Maar het is niet allemaal zo warm. Als je veel schrijft, spreekt, en stelling neemt, krijg je ook kritiek, soms bijtend als zuur in je gezicht.