3 voordelen om met jaarprogramma’s te gaan werken

Wat is de beste manier om als coach, adviseur of trainer je dienst te leveren aan klanten? Vroeg of laat blijkt het werken met jaarprogramma’s toch de beste manier van werken. Beter dan 3-maandentrajecten, “strippenkaarten”, eenmalige workshops of trainingen of losse adviezen die per uur worden betaald.

Hier op een rijtje de voordelen van het werken met jaarprogramma’s:

1. Met jaarprogramma’s bereiken klanten de beste resultaten, omdat er tijd genoeg is om dat te doen

Je hebt de tijd en mogelijkheid om de klant alles te geven wat nodig is. En resultaten zijn wat een klant uiteindelijk wil- tevreden klanten zijn de bestaansreden van je bedrijf.

2. Met jaarprogramma’s ervaar je veel meer vervulling, omdat je langer werkt met klanten en dus beter hun resultaten ziet

Hoe vaak ervaren trainers, coaches en adviseurs geen vervulling, omdat ze niet kunnen meemaken hoe klanten het geleerde in de praktijk brengen? Met jaarprogramma’s is er voldoende tijd en ruimte om resultaten te zien.

3. Jaarprogramma’s zijn makkelijk te verkopen omdat ze aantrekkelijk zijn voor klanten

Klanten weten dat ze een jaar de tijd hebben om het nieuwe te implementeren. Ze staat niet onder druk, en ook jij krijgt de tijd die nodig is. Dat geeft rust aan jou en de klant.

4. Omdat de resultaten van jaarprogramma’s veel hoger zijn, kun je een veel hogere prijs vragen

Klanten van mij beginnen met prijzen van €8000 voor een jaarprogramma en dat kan oplopen tot wel €150.000.

5. Als je met jaarprogramma’s werkt, hoef je veel minder acquisitie te doen

Omdat je hoge prijzen kunt vragen, verdien je al gauw heel goed. Als je 10 klanten hebt die €10.000 betalen, verdien je al €100.000. Je hebt geen team nodig en de kosten zijn laag. Je zou zelfs kunnen overwegen om slechts 1 keer per jaar acquisitie te doen om je groep te vullen, waarmee je je inkomen voor het hele jaar verdient.

6. Jaarprogramma’s geven stabiliteit en voorspelbaarheid aan je bedrijf

Je kunt van jaar tot jaar je tijd indelen op een manier die bij je past en die voldoende vrijheid geeft voor vakanties, tijd voor de kinderen, etc.

7. Jaarprogramma’s geven de mogelijkheid om je inkomen te veelvoudigen

Door ze geschikt te maken voor groepen, kun je vele malen meer verdienen. Jaarprogramma’s zijn daarmee de sleutel om snel door de €100.000 grens heen te breken en een veel hoger inkomen te bereiken.

Wil je hier meer over leren? Klanten vragen vaak aan mij hoe ze hun jaarprogramma’s kunnen beginnen en verkopen. Wat stop je erin? Hoe krijg je er klanten voor? Hoe zorg je dat je een hoge prijs kunt vragen? Hoe maak je van je jaarprogramma een succes?

Dit is wat je allemaal kunt leren in mijn GRATIS online training: Hoe je € 50.000-jaarprogramma’s maakt en verkoopt

In deze training ga je leren:

 • Welke fouten je beslist moet voorkomen als je jaarprogramma’s gaat maken (deze kunnen je veel tijd en geld gaan kosten)
 • Hoe je je jaarprogramma opbouwt (zodat het niet veel tijd kost, maar wel hele goede resultaten levert)
 • Hoe je je jaarprogramma 50.000 euro waard maakt
 • Een (weinig toegepaste maar uiterst slimme) manier om je inkomen uit jaarprogramma’s te verveelvoudigen zonder dat extra tijd nodig is
 • De beste manieren om leads te krijgen voor je jaarprogramma
 • Meld je snel aan, deze training is slechts tijdelijk beschikbaar

Geef je hier op

De training is ook interessant als je €5000-jaarprogramma’s wil maken of €150.000-jaarprogramma’s. De principes blijven hetzelfde. Geef je op via deze link als je mee wil doen

3 reacties op “3 voordelen om met jaarprogramma’s te gaan werken”

 1. J. Akse schreef:

  Beste Laura,
  Ik wil me graag opgeven voor de GRATIS online training ‘Hoe je € 50.000-jaarprogramma’s maakt en verkoopt’.
  Mvg, Joyce Akse

 2. Kelly schreef:

  Klopt inderdaad. Goede tips! Hier kan je zeker wat mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen artikelen

Weblogs: wat zijn het en wat kunnen ze voor je doen?

Ik houd van schrijven en vind het leuk om mijn ideeën te delen over mijn passie: effectieve marketing voor zelfstandige ondernemers in de dienstverlening. Om die reden liep ik al maanden rond met het idee een weblog te beginnen en nu is het er eindelijk van gekomen!

Wat ik echter merk, is dat als ik mensen erover spreek, velen nog niet weten wat een weblog (of kortweg blog) is en wat je er aan zou kunnen hebben. Daarom wilde ik in dit bericht ingaan op de vraag: wat is een weblog en in hoeverre kun je het gebruiken als marketingtool?

Het grote misverstand over een volle coachpraktijk

Sandra, een vrouw die ik laatst sprak, heeft een coachopleiding gevolgd en wil nu eindelijk haar grote droom gaan realiseren: een eigen coachpraktijk. Vanaf september wil ze echt gaan starten. Ze heeft een kamer in haar huis ingericht met prettige stoelen en een handig koffiezetapparaatje gekocht. Voorlopig werkt ze 1 dag per week, maar haar droom is om op den duur een volle praktijk te hebben zodat ze goed kan verdienen.

“Reken maar uit”, zegt ze. “Als ik met iedere klant drie sessies doe per maand, en ik vraag daarvoor 750 euro, dan hoef ik maar 10 klanten te hebben of ik verdien al 7500 euro per maand. Dat is veel meer dan in de parttime job die ik eerst had. Als ik er 20 heb, verdien ik 15.000 per maand, een inkomen dat echt mijn stoutste verwachtingen zou overtreffen”.

Hoe je om kunt gaan met kritiek

Altijd als ik mijn ezine schrijf, presentaties geef, artikelen schrijf op mijn weblog, krijg ik reacties van anderen. In de meeste gevallen zijn die positief. Ik krijg mailtjes van mensen die me schrijven hoe ik hen geïnspireerd heb, die de  tips en adviezen daadwerkelijk toepassen in de praktijk en daar veel aan hebben. Daar ben ik altijd blij mee en ik heb er een apart mapje van gemaakt in mijn emailinbox.

Maar het is niet allemaal zo warm. Als je veel schrijft, spreekt, en stelling neemt, krijg je ook kritiek, soms bijtend als zuur in je gezicht.