Het allerbeste businessmodel voor consultants, trainers, coaches

Vaak hoor je businesscoaches zeggen: er bestaat niet zoiets als het “beste businessmodel”. Ieder businessmodel dat voor consultants, trainers en adviseurs beschikbaar is, heeft zijn waarde en je moet doen wat het beste bij je past.

Dat is niet hoe ik erover denk. Mijn idee is dat het overgrote deel van de consultants, trainers en adviseurs een businessmodel kiest dat onvoldoende oplevert en veel te veel werk vraagt.

De meeste businesscoaches leren bijvoorbeeld aan hun klanten een “low end”-businessmodel. Je moet dan heel veel klanten werven, lage prijzen vragen en hoge kosten maken.

Het is het model waardoor bijna iedereen arm blijft en keihard moet werken.

Dit is niet wat ik aan klanten leer. Na 15 jaar ervaring steekt er voor mij een heel speciaal businessmodel met kop en schouders boven de anderen uit: het “high-end businessmodel”.

In het high-end businessmodel ga je klanten helpen op de allerbeste manier, waardoor ze de hoogste resultaten halen. Je prijzen kunnen dan zo goed worden, dat je maar een kleine hoeveelheid klanten nodig hebt. Als je voor een kleine, selecte groep klanten werkt, heb je maar een klein team nodig. Je kosten blijven dan laag.

Het high-end businessmodel is het allerbeste businessmodel omdat je de meeste vervulling ervaart, voor de beste klanten werkt, en het meeste verdient in de minste tijd. Je hebt tijd voor al die andere zaken die het leven de moeite waard maken. En je kunt dit model uitvoeren op alle plaatsen in de wereld waar je maar wil werken.

Wil je dit model tot in detail leren omdat je ook zo’n leven wil?

Ga hierover in gesprek met ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen artikelen

Weblogs: wat zijn het en wat kunnen ze voor je doen?

Ik houd van schrijven en vind het leuk om mijn ideeën te delen over mijn passie: effectieve marketing voor zelfstandige ondernemers in de dienstverlening. Om die reden liep ik al maanden rond met het idee een weblog te beginnen en nu is het er eindelijk van gekomen!

Wat ik echter merk, is dat als ik mensen erover spreek, velen nog niet weten wat een weblog (of kortweg blog) is en wat je er aan zou kunnen hebben. Daarom wilde ik in dit bericht ingaan op de vraag: wat is een weblog en in hoeverre kun je het gebruiken als marketingtool?

Het grote misverstand over een volle coachpraktijk

Sandra, een vrouw die ik laatst sprak, heeft een coachopleiding gevolgd en wil nu eindelijk haar grote droom gaan realiseren: een eigen coachpraktijk. Vanaf september wil ze echt gaan starten. Ze heeft een kamer in haar huis ingericht met prettige stoelen en een handig koffiezetapparaatje gekocht. Voorlopig werkt ze 1 dag per week, maar haar droom is om op den duur een volle praktijk te hebben zodat ze goed kan verdienen.

“Reken maar uit”, zegt ze. “Als ik met iedere klant drie sessies doe per maand, en ik vraag daarvoor 750 euro, dan hoef ik maar 10 klanten te hebben of ik verdien al 7500 euro per maand. Dat is veel meer dan in de parttime job die ik eerst had. Als ik er 20 heb, verdien ik 15.000 per maand, een inkomen dat echt mijn stoutste verwachtingen zou overtreffen”.

Hoe je om kunt gaan met kritiek

Altijd als ik mijn ezine schrijf, presentaties geef, artikelen schrijf op mijn weblog, krijg ik reacties van anderen. In de meeste gevallen zijn die positief. Ik krijg mailtjes van mensen die me schrijven hoe ik hen geïnspireerd heb, die de  tips en adviezen daadwerkelijk toepassen in de praktijk en daar veel aan hebben. Daar ben ik altijd blij mee en ik heb er een apart mapje van gemaakt in mijn emailinbox.

Maar het is niet allemaal zo warm. Als je veel schrijft, spreekt, en stelling neemt, krijg je ook kritiek, soms bijtend als zuur in je gezicht.