Waarom zoekmachines van weblogs houden

Sinds ik mijn weblog publiceer, ben ik als een komeet omhooggeschoten in de zoekmachines. Voorbeeld: tikte iemand nog niet zo lang geleden in Google het woordje “acquisitie” in, dan kwam hij op pagina 18 mijn website tegen. Doet hij dat nu, dan kom ik al op pagina 3 tevoorschijn.

Om dit te bereiken, heb ik geen ingewikkelde toeren moeten uithalen, zoals veel bedrijven dat doen. Eerlijk gezegd heb ik er zelfs niet veel verstand van hoe ik dat zou moeten doen. Het enige dat ik heb gedaan, is een aantal weblogs schrijven waarin het woord “acquisitie” voorkomt.

Hoe komt dat? De reden is, dat zoekmachines uit de aard der zaak, een voorkeur hebben voor weblogs. Hun doel is immers, mensen te voorzien van actuele en relevante informatie. Hoe ze dit doen, is overigens altijd speculatie, want de criteria die ze hiervoor gebruiken, zijn geheim. Wat wel duidelijk is, dat zoekmachines houden van weblogs omdat die veel content bevatten die bovendien telkens vernieuwd wordt. Het helpt hierbij als je váák – minimaal één keer per week – publiceert.

Lees hier een artikel op Marketing Profs over de veronderstelde zoekcriteria van Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen artikelen

Weblogs: wat zijn het en wat kunnen ze voor je doen?

Ik houd van schrijven en vind het leuk om mijn ideeën te delen over mijn passie: effectieve marketing voor zelfstandige ondernemers in de dienstverlening. Om die reden liep ik al maanden rond met het idee een weblog te beginnen en nu is het er eindelijk van gekomen!

Wat ik echter merk, is dat als ik mensen erover spreek, velen nog niet weten wat een weblog (of kortweg blog) is en wat je er aan zou kunnen hebben. Daarom wilde ik in dit bericht ingaan op de vraag: wat is een weblog en in hoeverre kun je het gebruiken als marketingtool?

Het grote misverstand over een volle coachpraktijk

Sandra, een vrouw die ik laatst sprak, heeft een coachopleiding gevolgd en wil nu eindelijk haar grote droom gaan realiseren: een eigen coachpraktijk. Vanaf september wil ze echt gaan starten. Ze heeft een kamer in haar huis ingericht met prettige stoelen en een handig koffiezetapparaatje gekocht. Voorlopig werkt ze 1 dag per week, maar haar droom is om op den duur een volle praktijk te hebben zodat ze goed kan verdienen.

“Reken maar uit”, zegt ze. “Als ik met iedere klant drie sessies doe per maand, en ik vraag daarvoor 750 euro, dan hoef ik maar 10 klanten te hebben of ik verdien al 7500 euro per maand. Dat is veel meer dan in de parttime job die ik eerst had. Als ik er 20 heb, verdien ik 15.000 per maand, een inkomen dat echt mijn stoutste verwachtingen zou overtreffen”.

Een particulier, wat is dat eigenlijk?

Vaak hoor ik klanten zeggen: “Laura, het klinkt allemaal heel leuk wat je zegt, om programma’s van duizenden euro’s aan klanten te verkopen. Maar mijn klanten zijn PARTICULIEREN. Die gaan dat NOOIT betalen”.

Dat hoor ik vaker. Het idee is dat je “bedrijven” hebt en “particulieren”. Bedrijven willen investeren en geven geld uit. “Particulieren” kunnen geen kosten aftrekken en geven weinig geld uit