Waarom het makkelijker is om veel te verdienen dan weinig

Eén van de nieuwe inzichten die ik afgelopen jaren heb opgedaan, is dat het als coach, trainer en/of adviseur makkelijker is om veel te verdienen dan weinig. Waarom is dat?

De reden is dat het veel moeite kan kosten om weinig te verdienen. Als je weinig verdient, moet je vaak hard werken. Je werkt dan meestal 1-op-1, en moet vele uren draaien om voldoende inkomen te hebben. Nieuwe klanten krijgen in een gestage stroom gaat vaak moeizaam en kost veel tijd.

Als je weinig verdient met veel werk, kan je inkomen onmogelijk groeien. Je uren en je energie zijn nu eenmaal beperkt. Zo blijft je gevangen in deze situatie, de tredmolen van het uren-ruilen-tegen-geld.

Als je echter eenmaal “de code leert te kraken” merk je dat het veel gemakkelijker is om véél te verdienen. Om namelijk veel te verdienen, zal je werkwijze drastisch anders moeten worden. In plaats van 1- op -1 ga je een eigen aanbod ontwikkelen van programma’s en producten. Je werk wordt nu (deels) onafhankelijk van je uren en je energie. Je ontwikkelt systemen om automatisch nieuwe klanten te krijgen en zo productief mogelijk te zijn.

Als je eenmaal zo gaat werken, is er geen limiet meer op je inkomen. Mogelijkheden om met minimale inspanning extra inkomensbronnen toe te voegen, blijken er in overvloed te zijn. Inkomens van 10.000, 50.000 of zelfs 100.000 euro per dag worden mogelijk.

Tegelijk hoef je veel minder hard te werken. Je hebt veel vrijheid om je werk te doen op de plek die je wilt en op het tijdstip dat je wilt.

Nu vraag je je misschien af: zou dit ook voor MIJ zo zijn? Iedere coach, trainer en/of adviseur die over kennis en expertise beschikt, kan hiermee beginnen. In begin zal het op kleine schaal zijn, maar dit model is “schaalbaar”: het heeft de potentie om te kunnen groeien.

Als je er niet mee begint, zal het niet voor je kunnen werken, zoveel is duidelijk. Maar zet je eenmaal die stap, dan maak je het voor jezelf mogelijk. Veel van mijn klanten bewijzen het, keer op keer.

Als je het op deze manier bekijkt, hoort “meer verdienen” dus bij “minder werken”. Het zijn twee kanten van één medaille. Je kunt niet méér verdienen als je ook niet minder werkt. En je kunt door minder te werken, juist meer gaan verdienen.

“Meer Verdienen Minder Werken” is precies het thema van mijn 3-daagse event op 1-2-3-juni. Het is dus niet zomaar een loze kreet, het is een nieuwe vorm van ondernemen, een nieuwe levensstijl, waarbij je werk en leven in een optimale balans brengt en een inkomen van 100.000 en méér mogelijk maakt.

Je bent van harte uitgenodigd om je deze nieuwe manier van ondernemen eigen te maken bij mijn event.
En let op: tot en met vandaag g
eldt de supersnelle beslissersprijs. Je betaalt slechts 497,- euro excl. Uiteindelijk zal de prijs oplopen tot 1797,- euro. 

Voor meer informatie en aanmelden klik hier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen artikelen

Weblogs: wat zijn het en wat kunnen ze voor je doen?

Ik houd van schrijven en vind het leuk om mijn ideeën te delen over mijn passie: effectieve marketing voor zelfstandige ondernemers in de dienstverlening. Om die reden liep ik al maanden rond met het idee een weblog te beginnen en nu is het er eindelijk van gekomen!

Wat ik echter merk, is dat als ik mensen erover spreek, velen nog niet weten wat een weblog (of kortweg blog) is en wat je er aan zou kunnen hebben. Daarom wilde ik in dit bericht ingaan op de vraag: wat is een weblog en in hoeverre kun je het gebruiken als marketingtool?

Het grote misverstand over een volle coachpraktijk

Sandra, een vrouw die ik laatst sprak, heeft een coachopleiding gevolgd en wil nu eindelijk haar grote droom gaan realiseren: een eigen coachpraktijk. Vanaf september wil ze echt gaan starten. Ze heeft een kamer in haar huis ingericht met prettige stoelen en een handig koffiezetapparaatje gekocht. Voorlopig werkt ze 1 dag per week, maar haar droom is om op den duur een volle praktijk te hebben zodat ze goed kan verdienen.

“Reken maar uit”, zegt ze. “Als ik met iedere klant drie sessies doe per maand, en ik vraag daarvoor 750 euro, dan hoef ik maar 10 klanten te hebben of ik verdien al 7500 euro per maand. Dat is veel meer dan in de parttime job die ik eerst had. Als ik er 20 heb, verdien ik 15.000 per maand, een inkomen dat echt mijn stoutste verwachtingen zou overtreffen”.

Hoe je om kunt gaan met kritiek

Altijd als ik mijn ezine schrijf, presentaties geef, artikelen schrijf op mijn weblog, krijg ik reacties van anderen. In de meeste gevallen zijn die positief. Ik krijg mailtjes van mensen die me schrijven hoe ik hen geïnspireerd heb, die de  tips en adviezen daadwerkelijk toepassen in de praktijk en daar veel aan hebben. Daar ben ik altijd blij mee en ik heb er een apart mapje van gemaakt in mijn emailinbox.

Maar het is niet allemaal zo warm. Als je veel schrijft, spreekt, en stelling neemt, krijg je ook kritiek, soms bijtend als zuur in je gezicht.