Van freelancer naar ondernemer bij Lancelots Academy

Wat is het verschil tussen een freelancer en een ondernemer? Voor de belastingdienst is er geen verschil maar in de praktijk wel. Freelancers voeren werk in opdracht uit. Ze werken op uurbasis. Ondernemers creëren hun eigen aanbod. Ze worden betaald in relatie tot de waarde die ze bieden aan hun klant.

Ondernemers zijn wat mij betreft in het voordeel! Wat is er voor nodig om er één te worden? 

Op 5 oktober 2006 geef ik een training op de Lancelots Academy over het thema: “Van freelancer naar ondernemer”.

Je kunt er hier meer informatie over vinden: http://www.lancelots.nl/academy/naar-ondernemer

Deze dag is speciaal bedoeld voor freelancers en er zijn nog veel meer interessante workshops. Zeer geschikt om te netwerken en nieuwe ideeën en impulsen te krijgen.

Je kunt hier andere artikelen vinden over het onderwerp “freelancer versus ondernemer”:

Ondernemer of inhuurkracht (1)?

Ondernemer of inhuurkracht (2)?

Van inhuurkracht naar ondernemer (3)

Hoe productizing kan werken in de praktijk

2 reacties op “Van freelancer naar ondernemer bij Lancelots Academy”

 1. Denise schreef:

  Het onderwerp houdt me nog steeds bezig, Laura. Ik ben nu bezig met de ontwikkeling van een product. Maar hoe voorkom je dat mensen van je willen weten hoe de prijs van je product is opgebouwd, m.a.w. hoe voorkom je dat ze je vragen je productprijs te specificeren in hoeveel uur dat is voor welk tarief. Dat is me namelijk deze week overkomen, en ik ben ‘erin getrapt’. Ben benieuwd hoe anderen dat doen.

 2. Hoi Denise,
  allereerst leuk dat je ook bezig bent met productiseren.
  Wat betreft je vraag: ik zou niet precies weten hoe je het moest voorkomen. Dat heeft misschien iets met zelfvertrouwen te maken, de manier waarop je jouw manier van werken verkoopt.
  Wat je in ieder geval kunt zeggen als mensen zoiets vragen, is dat je gewoon zo niet werkt. Je werkt domweg niet op uurbasis. En benadruk de voordelen die dit voor hen heeft: ze weten van te voren precies waar ze aan toe zijn, de kosten zijn voorspelbaar. Hopelijk kun je hier iets mee!
  Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen artikelen

Weblogs: wat zijn het en wat kunnen ze voor je doen?

Ik houd van schrijven en vind het leuk om mijn ideeën te delen over mijn passie: effectieve marketing voor zelfstandige ondernemers in de dienstverlening. Om die reden liep ik al maanden rond met het idee een weblog te beginnen en nu is het er eindelijk van gekomen!

Wat ik echter merk, is dat als ik mensen erover spreek, velen nog niet weten wat een weblog (of kortweg blog) is en wat je er aan zou kunnen hebben. Daarom wilde ik in dit bericht ingaan op de vraag: wat is een weblog en in hoeverre kun je het gebruiken als marketingtool?

Het grote misverstand over een volle coachpraktijk

Sandra, een vrouw die ik laatst sprak, heeft een coachopleiding gevolgd en wil nu eindelijk haar grote droom gaan realiseren: een eigen coachpraktijk. Vanaf september wil ze echt gaan starten. Ze heeft een kamer in haar huis ingericht met prettige stoelen en een handig koffiezetapparaatje gekocht. Voorlopig werkt ze 1 dag per week, maar haar droom is om op den duur een volle praktijk te hebben zodat ze goed kan verdienen.

“Reken maar uit”, zegt ze. “Als ik met iedere klant drie sessies doe per maand, en ik vraag daarvoor 750 euro, dan hoef ik maar 10 klanten te hebben of ik verdien al 7500 euro per maand. Dat is veel meer dan in de parttime job die ik eerst had. Als ik er 20 heb, verdien ik 15.000 per maand, een inkomen dat echt mijn stoutste verwachtingen zou overtreffen”.

Hoe je om kunt gaan met kritiek

Altijd als ik mijn ezine schrijf, presentaties geef, artikelen schrijf op mijn weblog, krijg ik reacties van anderen. In de meeste gevallen zijn die positief. Ik krijg mailtjes van mensen die me schrijven hoe ik hen geïnspireerd heb, die de  tips en adviezen daadwerkelijk toepassen in de praktijk en daar veel aan hebben. Daar ben ik altijd blij mee en ik heb er een apart mapje van gemaakt in mijn emailinbox.

Maar het is niet allemaal zo warm. Als je veel schrijft, spreekt, en stelling neemt, krijg je ook kritiek, soms bijtend als zuur in je gezicht.