Moet ik nu aan “listbuilding” gaan doen?

“Iedereen zegt dat ik aan “listbuilding” moet gaan doen”, zei een coach tegen mij. “Is dat echt zo?”

Het hangt er helemaal van af.

Feit is dat veel zelfstandigen veel te snel beginnen om online te gaan marketen. Ze gaan een ebook maken,  bedenken een “online challenge”, zwoegen op hun website.

Er lijkt iets te ontbreken. Ze weten niet precies wat het is. Het blijkt moeilijk om de juiste taal te vinden, en mensen echt enthousiast te maken om te KOPEN. Mensen die je product wel kopen, lopen niet over van dankbaarheid.

Waar het aan ontbreekt, is echt BEWIJS. 

Bewijs dat het werkt wat je doet. Echte praktijkervaring. De reacties van klanten die je product daadwerkelijk ervaren hebben.

Als je niet echt bewijs hebt dat jouw aanpak werkt, voel je je onzeker. Je hebt moeite om je aanbod te verkopen laat staan een GOEDE PRIJS te vragen voor je dienst.

Dit kan mensen echt jarenlang op een achterstand zetten. Ze doen eigenlijk niet de juiste dingen op het juiste moment. Online marketing lost je probleem niet op.

Hoe krijg je dat bewijs? Wat is er nodig is, zijn CASESTUDIES: het testen van jouw aanpak in de praktijk, met echte klanten, tegen een speciaal tarief.

Het aanbieden van casestudies is werkelijk een briljante manier om met je aanbod aan het werk te gaan. Je gaat tot in je botten voelen dat je manier van werken mensen echt enthousiast maakt (en mocht dat niet zo zijn, dan verbeter je je aanbod).

Omdat je dit tot in je botten voelt, krijg je veel meer zelfvertrouwen en kun je je dienst veel beter verkopen. EN VEEL MEER VERDIENEN ERMEE!!

Casestudies doen klinkt misschien minder “sexy” dan “listbuilding”.

Maar het is veel leuker, en het levert je veel meer op, om echt met klanten aan het werk te zijn, dan uren achter je computer te zitten om je nieuwsbrief te schrijven. Echte praktijkervaring maakt dat je deze nieuwsbrief veel makkelijker schrijft, overigens…

Wil jij dit ook in de praktijk brengen? Wil je hierover met ons in gesprek? Vraag dan een strategiegesprek aan. We helpen je graag hiermee. We geven je graag ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen artikelen

Weblogs: wat zijn het en wat kunnen ze voor je doen?

Ik houd van schrijven en vind het leuk om mijn ideeën te delen over mijn passie: effectieve marketing voor zelfstandige ondernemers in de dienstverlening. Om die reden liep ik al maanden rond met het idee een weblog te beginnen en nu is het er eindelijk van gekomen!

Wat ik echter merk, is dat als ik mensen erover spreek, velen nog niet weten wat een weblog (of kortweg blog) is en wat je er aan zou kunnen hebben. Daarom wilde ik in dit bericht ingaan op de vraag: wat is een weblog en in hoeverre kun je het gebruiken als marketingtool?

Het grote misverstand over een volle coachpraktijk

Sandra, een vrouw die ik laatst sprak, heeft een coachopleiding gevolgd en wil nu eindelijk haar grote droom gaan realiseren: een eigen coachpraktijk. Vanaf september wil ze echt gaan starten. Ze heeft een kamer in haar huis ingericht met prettige stoelen en een handig koffiezetapparaatje gekocht. Voorlopig werkt ze 1 dag per week, maar haar droom is om op den duur een volle praktijk te hebben zodat ze goed kan verdienen.

“Reken maar uit”, zegt ze. “Als ik met iedere klant drie sessies doe per maand, en ik vraag daarvoor 750 euro, dan hoef ik maar 10 klanten te hebben of ik verdien al 7500 euro per maand. Dat is veel meer dan in de parttime job die ik eerst had. Als ik er 20 heb, verdien ik 15.000 per maand, een inkomen dat echt mijn stoutste verwachtingen zou overtreffen”.

Hoe je om kunt gaan met kritiek

Altijd als ik mijn ezine schrijf, presentaties geef, artikelen schrijf op mijn weblog, krijg ik reacties van anderen. In de meeste gevallen zijn die positief. Ik krijg mailtjes van mensen die me schrijven hoe ik hen geïnspireerd heb, die de  tips en adviezen daadwerkelijk toepassen in de praktijk en daar veel aan hebben. Daar ben ik altijd blij mee en ik heb er een apart mapje van gemaakt in mijn emailinbox.

Maar het is niet allemaal zo warm. Als je veel schrijft, spreekt, en stelling neemt, krijg je ook kritiek, soms bijtend als zuur in je gezicht.