Cadeautje voor mijn lezers

Laatst was ik te gast bij een trainingsevent. Er waren zo’n 80 mensen, die bij hun tafels stonden om koffie te drinken. Algauw viel me iets vreemds op: de mensen spraken nauwelijks met elkaar. Ik besloot zelf het gesprek te beginnen met een vriendelijke man die naast me stond, maar ik kreeg alleen stugge antwoorden en het gesprek viel dood. Wat was er aan de hand?

Ik bevond me onder werknemers! Dat was ik allang niet meer gewend. Als ik in groepen kom, is dat vrijwel altijd bij zelfstandig ondernemers, en wat een verschil is dat! Zelfstandigen zijn gewend om te netwerken, ze gaan gemakkelijk met elkaar in gesprek. Ze nemen het initiatief en zijn nieuwsgierig naar elkaar. Gesprekken met hen zijn uitdagend en leerzaam. Ze weten hoe belangrijk gesprekken en contacten zijn en investeren daarin.

Alleen om de kwaliteit van het gesprek lijkt het me een goede zaak dat er steeds meer zelfstandigen komen. En er zijn meer redenen. Zelfstandig zijn doet een enorm beroep op al je vaardigheden en vermogens. Zelfstandigen zijn daardoor meestal slimmer, socialer en creatiever. Ze nemen verantwoordelijkheid en leiding. Dat kan niet anders dan goed zijn voor onze samenleving als geheel. Ik ben dan ook heel blij dat het aantal zelfstandigen sinds kort weer toeneemt.

Wat belangrijk is, dat ze niet te veel worstelen. Dat ze goed rond kunnen komen en klanten krijgen gemakkelijk gaat. Pas dan is echte vrijheid mogelijk. Ik voel me vereerd dat ik afgelopen jaar weer veel  mensen hierbij heb kunnen helpen. Vele slimme starters hebben de stap kunnen zetten om hun baan op te zeggen, om het werk te gaan doen wat ze echt wilden doen.

Ervaren en succesvolle ondernemers heb ik kunnen helpen om  om meer te verdienen en tegelijk voldoende vrijheid te behouden voor alle andere belangrijke levensaspecten.

Wil jij dit ook in de praktijk brengen? Wil je hierover met ons in gesprek? Vraag dan een strategiegesprek aan. We helpen je graag hiermee. We geven je graag ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen artikelen

Weblogs: wat zijn het en wat kunnen ze voor je doen?

Ik houd van schrijven en vind het leuk om mijn ideeën te delen over mijn passie: effectieve marketing voor zelfstandige ondernemers in de dienstverlening. Om die reden liep ik al maanden rond met het idee een weblog te beginnen en nu is het er eindelijk van gekomen!

Wat ik echter merk, is dat als ik mensen erover spreek, velen nog niet weten wat een weblog (of kortweg blog) is en wat je er aan zou kunnen hebben. Daarom wilde ik in dit bericht ingaan op de vraag: wat is een weblog en in hoeverre kun je het gebruiken als marketingtool?

Het grote misverstand over een volle coachpraktijk

Sandra, een vrouw die ik laatst sprak, heeft een coachopleiding gevolgd en wil nu eindelijk haar grote droom gaan realiseren: een eigen coachpraktijk. Vanaf september wil ze echt gaan starten. Ze heeft een kamer in haar huis ingericht met prettige stoelen en een handig koffiezetapparaatje gekocht. Voorlopig werkt ze 1 dag per week, maar haar droom is om op den duur een volle praktijk te hebben zodat ze goed kan verdienen.

“Reken maar uit”, zegt ze. “Als ik met iedere klant drie sessies doe per maand, en ik vraag daarvoor 750 euro, dan hoef ik maar 10 klanten te hebben of ik verdien al 7500 euro per maand. Dat is veel meer dan in de parttime job die ik eerst had. Als ik er 20 heb, verdien ik 15.000 per maand, een inkomen dat echt mijn stoutste verwachtingen zou overtreffen”.

Hoe je om kunt gaan met kritiek

Altijd als ik mijn ezine schrijf, presentaties geef, artikelen schrijf op mijn weblog, krijg ik reacties van anderen. In de meeste gevallen zijn die positief. Ik krijg mailtjes van mensen die me schrijven hoe ik hen geïnspireerd heb, die de  tips en adviezen daadwerkelijk toepassen in de praktijk en daar veel aan hebben. Daar ben ik altijd blij mee en ik heb er een apart mapje van gemaakt in mijn emailinbox.

Maar het is niet allemaal zo warm. Als je veel schrijft, spreekt, en stelling neemt, krijg je ook kritiek, soms bijtend als zuur in je gezicht.