Van 100.000 naar je eerste 250.000 per jaar

Steeds meer van mijn klanten bereiken de 100.000 euro per jaar. Voor sommigen lijkt dit een vermogen, maar als je eenmaal het geheim kent, is het goed te doen.

Reken maar uit: om 100.000 euro te verdienen, is het volgende nodig:

1. een goedgekozen niche
2. een interessant productaanbod
3. een manier om systematisch klanten binnen te halen.
 
Je kunt vervolgens kiezen hoe je de verdeling maakt: 

 • 1 keer per jaar je dienst verkopen voor 100.000 euro
 • 10 keer per jaar een dienst verkopen van 10.000 euro
 • 100 keer per jaar een dienst verkopen van 1000 euro
 • 1000 keer per jaar iets verkopen van 100 euro 

Stel dat je uitkomt op een combinatie van deze mogelijkheden, dan kun je al met 10 à 20 mensen toe om je eerste ton te verdienen. Dat betekent dat je 2 tot 3 klanten per maand moet binnenhalen, en dat is best te overzien!
 
Maar wat doe je om je inkomen verder te groeien? Mijn ervaring is dat ik mijn eerste de ton vrij makkelijk bereikte, maar dat ik daarna enigszins bleef hangen. De stap naar 250.000 bleek een onneembare horde. Wat deed ik om daar toch doorheen te breken?
 
Wil je echt groeien naar de kwart miljoen of meer, dan is er heel wat anders nodig. Ik noem een paar succesfactoren.
 
1. Omgeef je met mensen die OOK richting de miljoen zijn gegaan
 

Als je niemand kent met grotere ambities, kun je eigenlijk niet geloven dat het mogelijk is, om zulke hoge doelen te halen. Pas toen ik deel ging nemen in marketingprogramma’s, waar ik mensen ontmoette die al een miljoenomzet hadden (en met wie ik me kon identificeren) begon ik het voor mezelf te zien.
 
2. Zoek uit waarom je het zou willen
 
Succesvol zijn op dit niveau lukt alleen als je het echt wilt: een hogere missie hebt. Het gaat zeker niet alleen om het geld, want je bedrijf te laten groeien is een ingrijpende beslissing waar je echt voor moet kiezen. In mijn geval is mijn missie om heel veel zelfstandigen te helpen goed te verdienen met het werk dat ze het allerliefste doen. Dat drijft me en maakt me enthousiast om mijn doel te bereiken!
 
3. Verander je business model
 
Als je echt door de 100.000- euro grens heen wil breken, moet je productenaanbod in de meeste gevallen aangepast worden. Je zult met groepen moeten werken en de prijzen van je 1-op-1-werk zullen hoger moeten worden. Dat vergt  een goede organisatie van je werk.
 
4. Werk aan je persoonlijke groei
 
Een ondernemer van kaliber zijn, betekent meer verantwoordelijkheid en zichtbaarheid. Dat vraagt om mentale stabiliteit en het vaardig hanteren van stress en tegenslag. Hier aan werken betekent voor mij steeds meer innerlijke vrijheid bereiken (dit is zo de moeite waard, dat het al het andere in de schaduw stelt (inclusief het inkomen!)).
 
5. Ondersteun je met de juiste mensen
 
Groeien naar dit niveau kan niet zonder ijzersterk team waar je 100 % op kunt vertrouwen. Ook dit vergt vaardigheden, om je team te selecteren, te leiden en aan te delegeren.
 
6. Neem een coach
 
Doorbreken naar de kwart miljoen of meer is niet mogelijk zonder coach. Je hebt een ervaren iemand nodig om je te stretchen en uit te dagen, te ondersteunen, strategisch mee te denken, tips te geven en ervaringen te delen. Zoek dus de beste coach die je kan krijgen, iemand die al een flinke stap verder is dan jij!
 
Werken aan een zeer succesvol bedrijf is een uitdagend avontuur. Velen die dit doen, weten dat het niet om het geld gaat (wat je misschien zou denken), maar om de groei en ontwikkeling die erdoor mogelijk worden. Gewoon om een steeds beter mens te worden… 
  
Wil je ook de stap zetten naar een goedlopend bedrijf met een inkomen van 100.000 euro of meer? Binnenkort kondig ik een bijzonder aanbod aan dat je hiermee kan helpen. Een goed begin is nu al mijn nieuwe online programma “Oneindige Mogelijkheden om een unieke en lucratieve niche te kiezen”. Een goedgekozen niche is de basis om succesvol te kunnen zijn.  
Voor meer informatie en aanmelden klik hier 

 
© 2013 Laura Babeliowsky 

 

 Je reactie op dit artikel is welkom! 

2 reacties op “Van 100.000 naar je eerste 250.000 per jaar”

 1. Jeanine schreef:

  Hallo Laura
  Ik lees heel graag je mails en heb al veel van je geleerd door je artikelen, de online club en een event. En het is absoluut inspirerend om te zien hoe anderen (zoals Marijke) het lukt om meer dan 100.000 euro te verdienen!
  Maar ik zou heel graag eens voorbeelden zien van mensen die 100.00-250.000 euro verdienen in de hoek van gezondheid of vrije tijd. Ondernemers die dus iets anders doen dan ‘mensen helpen die worstelen met klanten en inkomen’.
  Met energieke groet,
  Jeanine Hofs

 2. hoi Jeanine,
  fijn te horen dat mijn informatie je helpt.
  Er zijn veel mensen “in de hoek van gezondheid of vrije tijd” die meer dan 100.000 verdienen, omgekeerd zijn er veel mensen die “mensen helpen met worstelen met klanten en inkomen” die lang geen 100.000 verdienen.
  Klopt het dat je denkt dat goed verdienen alleen mogelijk is voor de laatste groep? Dat is zeker niet het geval…
  Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen artikelen

Weblogs: wat zijn het en wat kunnen ze voor je doen?

Ik houd van schrijven en vind het leuk om mijn ideeën te delen over mijn passie: effectieve marketing voor zelfstandige ondernemers in de dienstverlening. Om die reden liep ik al maanden rond met het idee een weblog te beginnen en nu is het er eindelijk van gekomen!

Wat ik echter merk, is dat als ik mensen erover spreek, velen nog niet weten wat een weblog (of kortweg blog) is en wat je er aan zou kunnen hebben. Daarom wilde ik in dit bericht ingaan op de vraag: wat is een weblog en in hoeverre kun je het gebruiken als marketingtool?

Het grote misverstand over een volle coachpraktijk

Sandra, een vrouw die ik laatst sprak, heeft een coachopleiding gevolgd en wil nu eindelijk haar grote droom gaan realiseren: een eigen coachpraktijk. Vanaf september wil ze echt gaan starten. Ze heeft een kamer in haar huis ingericht met prettige stoelen en een handig koffiezetapparaatje gekocht. Voorlopig werkt ze 1 dag per week, maar haar droom is om op den duur een volle praktijk te hebben zodat ze goed kan verdienen.

“Reken maar uit”, zegt ze. “Als ik met iedere klant drie sessies doe per maand, en ik vraag daarvoor 750 euro, dan hoef ik maar 10 klanten te hebben of ik verdien al 7500 euro per maand. Dat is veel meer dan in de parttime job die ik eerst had. Als ik er 20 heb, verdien ik 15.000 per maand, een inkomen dat echt mijn stoutste verwachtingen zou overtreffen”.

Hoe je om kunt gaan met kritiek

Altijd als ik mijn ezine schrijf, presentaties geef, artikelen schrijf op mijn weblog, krijg ik reacties van anderen. In de meeste gevallen zijn die positief. Ik krijg mailtjes van mensen die me schrijven hoe ik hen geïnspireerd heb, die de  tips en adviezen daadwerkelijk toepassen in de praktijk en daar veel aan hebben. Daar ben ik altijd blij mee en ik heb er een apart mapje van gemaakt in mijn emailinbox.

Maar het is niet allemaal zo warm. Als je veel schrijft, spreekt, en stelling neemt, krijg je ook kritiek, soms bijtend als zuur in je gezicht.