Snel en makkelijk goed betalende klanten krijgen met gratis strategiesessies

Om meer dan 100.000 euro te verdienen als coach, trainer, adviseur, is het essentieel om high-end producten te gaan aanbieden. High-end producten creëren betekent dat je zowel inhoud als prijs van je diensten gaat upgraden. De klant krijgt veel meer waarde, waardoor de prijs enorm omhoog kan gaan.

High-end producten aanbieden vraagt om nieuwe vaardigheden. Vaardigheden om in gesprekken te verkopen en strategieën om met zoveel mogelijk geschikte kandidaten deze gesprekken te voeren.

Een van de beste manieren om klanten te vinden voor je high-end producten, is door middel van strategiesessies. Een tijdje geleden hield ik strategiesessies en het leverde mij meer dan 50.000 euro aan inkomen op in twee weken. Wat zijn strategiesessies en wat is het geheim om er klanten mee te krijgen?Strategiesessies zijn gratis gesprekken met klanten waarin ze iets heel belangrijks leren. Ze bepalen hun strategie ten aanzien van een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld ten aanzien van:

hun carrière
hun omzet 
hun rol als leidinggevende
de prestaties van hun bedrijf of team
gewichtsverlies
hun liefdesrelaties 
in de media komen
… of wat dan ook (je kunt ze in welk vakgebied dan ook toepassen).Wat is het voordeel van strategiesessies? Met strategiesessies bied je heel belangrijke waarde aan je klanten, waardoor ze heel geïnteresseerd zijn om met je in gesprek te komen. Alle mensen die je kent en die in principe geïnteresseerd zijn in wat je doet, maar die je nu vaak niet kunt krijgen als klant (eenvoudigweg omdat je geen manier ziet om ze te interesseren voor een gesprek) kun je benaderen voor strategiesessies.    Strategiesessies zijn dus super omdat je niet passief hoeft te wachten op meer klanten. De klant krijgt belangrijke waarde, maar tegelijk krijg jij de gelegenheid om hem of haar te interesseren voor je aanbod. Dat is de kunst van zo’n gesprek.  Een paar tips om dit te doen:   1. Geef je coaching/advies niet weg. Dan is er namelijk geen enkele reden meer om klant bij je te worden! Geef dus alleen de kennis die je wil geven en die je vooraf bepaald hebt.    2. Vergroot de urgentie van het probleem van de klant  (zodat de interesse in je aanbod groter wordt). Zorg dat je de vraagstukken en issues van de klant met betrekking tot het betreffende gebied naar boven haalt en de kosten en de impact hiervan inzichtelijk maakt.     3. Laat de klant contact maken met het verlangen naar een nieuw perspectief. Zorg dus dat je de problemen transformeert naar hoop dat de klant zijn of haar probleem kan oplossen.

Hoe groter je de urgentie van het probleem duidelijk maakt  en nieuwe hoop biedt in je gesprek, hoe hoger je prijs kan worden. Dit biedt dé gelegenheid om je high-end-aanbod voor een zeer goede prijs te verkopen.  

Strategiesessies zijn dus zo krachtig en leveren zoveel op, dat het van belang is om zoveel mogelijk van deze gesprekken te voeren. Je inkomen kan enorm toenemen in korte tijd en ze zijn heel leerzaam om te doen. Wil je meer weten over strategiesessies? Doe dan mee aan mijn nieuwe GRATIS teleseminar op 7 mei a.s. van 16.00 – 17.00 uur over dit onderwerp. Je hoeft niet meer te wachten op klanten, want je hebt een ijzersterke troef… Leer hoe je het aanpakt en er 90% conversie mee bereikt. 

Geef je hier op 

2 reacties op “Snel en makkelijk goed betalende klanten krijgen met gratis strategiesessies”

 1. hoi marien,
  dank voor je vraag. Er zijn heel veel verschillende manieren om aan strategiesessies te komen. Je kunt die ook al gaan toepassen als je nog geen klanten hebt, maar wel snel klanten wil hebben, dus voor starters ide methode ook heel geschikt.
  De simpelste manier is om je strategiesessies aan te bieden aan mensen die je kent en voor wie je iets te bieden hebt.
  Laura

 2. Marien schreef:

  Hai Laura, ik heb een vraag. Ik reageer op de strategie sessies. Hoe heb je dit bekend gemaakt en wat doe je als je nog geen klanten hebt. Is het dan ook wijs om deze strategie sessies te houden.
  Ben benieuwd naar je antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen artikelen

Weblogs: wat zijn het en wat kunnen ze voor je doen?

Ik houd van schrijven en vind het leuk om mijn ideeën te delen over mijn passie: effectieve marketing voor zelfstandige ondernemers in de dienstverlening. Om die reden liep ik al maanden rond met het idee een weblog te beginnen en nu is het er eindelijk van gekomen!

Wat ik echter merk, is dat als ik mensen erover spreek, velen nog niet weten wat een weblog (of kortweg blog) is en wat je er aan zou kunnen hebben. Daarom wilde ik in dit bericht ingaan op de vraag: wat is een weblog en in hoeverre kun je het gebruiken als marketingtool?

Het grote misverstand over een volle coachpraktijk

Sandra, een vrouw die ik laatst sprak, heeft een coachopleiding gevolgd en wil nu eindelijk haar grote droom gaan realiseren: een eigen coachpraktijk. Vanaf september wil ze echt gaan starten. Ze heeft een kamer in haar huis ingericht met prettige stoelen en een handig koffiezetapparaatje gekocht. Voorlopig werkt ze 1 dag per week, maar haar droom is om op den duur een volle praktijk te hebben zodat ze goed kan verdienen.

“Reken maar uit”, zegt ze. “Als ik met iedere klant drie sessies doe per maand, en ik vraag daarvoor 750 euro, dan hoef ik maar 10 klanten te hebben of ik verdien al 7500 euro per maand. Dat is veel meer dan in de parttime job die ik eerst had. Als ik er 20 heb, verdien ik 15.000 per maand, een inkomen dat echt mijn stoutste verwachtingen zou overtreffen”.

Een particulier, wat is dat eigenlijk?

Vaak hoor ik klanten zeggen: “Laura, het klinkt allemaal heel leuk wat je zegt, om programma’s van duizenden euro’s aan klanten te verkopen. Maar mijn klanten zijn PARTICULIEREN. Die gaan dat NOOIT betalen”.

Dat hoor ik vaker. Het idee is dat je “bedrijven” hebt en “particulieren”. Bedrijven willen investeren en geven geld uit. “Particulieren” kunnen geen kosten aftrekken en geven weinig geld uit