Jonas Follmi

 

Uurtje-factuurtje als personal trainer

Ik ben Jonas Föllmi en ik ben eigenaar van ForteVital en ik help ondernemers naar meer kracht en vitaliteit door met ze aan krachttraining te werken, mindset, ontspanning, voeding en een expeditie naar de bergen. Mijn situatie voordat ik bij Laura begon, was ik zzp’er, werkte ik als personal trainer en werkte ik met uurtje-factuurtje, veel mensen kennen dat ook wel. Ik miste de commitment bij klanten, dus de actiestand, mensen zeiden makkelijker af. En wat ook natuurlijk is, een huis kopen als ondernemer is ook niet één, twee, drie heel makkelijk. Dus ja, ik wilde wel graag verandering, voordat ik bij Laura begonnen was.

Eigen programma creëren

De keuze om in het programma te stappen bij Laura was voor mij één van de meest spannende, maar ook één van de beste keuzes, omdat ik op die manier eigenlijk een programma ging maken hoe ik mijn klanten het beste kon helpen. Dus hoe ik een aanbod kon creëren wat echt bij mij past en waar ik me echt goed bij voel, waar ik ook gelukkig van word. En ik kon iets creëren waardoor ik mijn klanten het verste kon brengen, het meeste resultaat kon laten halen in een bepaalde tijd. En daar was ik heel erg dankbaar voor en heel erg blij mee.

High-end ondernemen

Toen ik Laura tegen het lijf was gelopen en zo enthousiast raakte van het High-end ondernemen. Dan raak je geïnteresseerd en dan is het natuurlijk de vraag, wat is de investering? Dat was even slikken, dat was 25% van mijn jaaromzet en dat had ik ook niet één, twee, drie liggen. Ik heb er toen goed over nagedacht en in overleg kon ik het bedrag lenen van mijn schoonmoeder. Dat maakte het extra spannend. Dan spookt er van alles door je hoofd: zal ik het wel doen? Zal ik het niet doen? Ben ik het wel waard? Ik was toen 24, ben ik niet te jong? Allerlei twijfels gaan dan door je hoofd.

Investeren in je eigen ontwikkeling

Toen in een motiverend gesprek met Laura en Monique hebben ze me eigenlijk een beetje weer … Het was een goed motiverend gesprek waardoor ik eigenlijk gewoon dacht: mijn onderbuikgevoel zegt ja, zij staan achter mij en ze hebben vertrouwen in mij, ik kreeg er ook meer vertrouwen in, dus ben ik het eigenlijk gewoon gaan doen. Daardoor was het ook een van de beste en ook meest spannende dingen die ik heb gedaan, want ik had toentertijd niet eerder zo een groot bedrag naar één iemand overgemaakt met geld wat niet van mij was. Maar daardoor stretch je jezelf wel en daardoor kom je wel echt in die actiestand en daardoor heb ik echt wel hele mooie stappen gemaakt, waar ik stiekem ook best wel een beetje trots op ben.

Eigen aanbod met expeditie naar de bergen

Wat ik het meest leuke vind, het meest unieke vind, is dat ik die expedities naar de bergen doe met mijn klanten. Vorig jaar zijn we voor het eerst naar Slovenië geweest, daar twijfelde ik enorm over om zoiets erin te stoppen. Ik wilde vroeger eigenlijk altijd al mijn eigen outdoor bedrijf en ja, op een gegeven moment een paar keer naar de Ardennen en dan laat je het ook varen. Ik had geen zin om elke keer naar de Ardennen te gaan, ik wilde ook hoger en op een gegeven moment beland je gewoon in het ondernemerschap en nu kwam het toch wel weer aan bod.

Ze daagden me uit om het toch te doen, ondanks alle spanning die je voelde en dat was ook weer het beste wat ik ooit heb gedaan, want daardoor kon ik mensen echt in hun energie en kracht zetten en mezelf ook vooral. Dat was echt een succes, dus vorig jaar één keer naar Slovenië geweest, afgelopen zomer twee keer, klanten zijn allemaal weer mee geweest afgelopen zomer. Aankomend jaar wordt het twee keer Slovenië, één keer Georgië en nog een keer Frankrijk, dus het is echt fantastisch. Volgend jaar gaan mensen die de eerste keer mee waren, voor de derde keer mee, dus het is echt top.

High-end ondernemen: betere resultaten

Het allermooiste is dat ik gewoon werk doe waar ik supergelukkig van word. Ik maak mooie reizen met ze en ze maken mooie doorbraken, ze boeken resultaten en ik krijg echt een verbinding met de mensen in plaats van dat afstandelijke. En met het stukje High-end ondernemen help ik dus liever een aantal klanten supergoed en dat hun leven helemaal verandert, dan dat ik misschien op een andere manier met meer afstand heel veel mensen een beetje zou helpen. Dat is ook echt een van de dingen die mij super aantrok en wat heel waardevol voor me was.

Hoge prijzen vragen

Wat ik in het begin het moeilijkste vond wat ik moest doen in het programma, waren de hoge prijzen vragen. Ik was begonnen met een programma rond de € 2.500. Dat zeg je dan al stotterend, maar zodra je er een verkocht hebt na misschien een paar afwijzingen, want dat hoort er ook bij, je hebt ook af en toe mensen die het niet doen of die het te duur vinden. Op een gegeven moment verhoog je de prijs, je stretcht jezelf weer en nu zit ik op het dubbele en na vandaag, we hebben een mooi event gehad, gaat de prijs gewoon weer omhoog. Dus op die manier stretch je jezelf elke keer weer. In het begin vond ik dat wel moeilijker.

Programma creëren is een proces

Ook aan het begin het opstarten; wat ga je doen? Jezelf en beetje vinden. Ik denk dat het toch wel zes, zeven maanden heeft geduurd voordat ik echt dacht: oké, dit is het programma wat ik wil gaan draaien, dit is wat past bij mij, zo durf ik het te doen, zo wil ik het doen en zo ga ik het aanbieden. Dat is een proces waar je in zit en dat moet je ook de tijd geven en het jezelf gunnen. Dus als je denkt: oké in twee, drie maanden heb ik het geregeld. Dat zou kunnen, maar dat hoeft niet. Het is gewoon een proces waar je in zit, het blijft doorzetten en volhouden. Blijf bij jezelf en op die manier ga je toch die stappen vanzelf maken.

Huis kopen als ondernemer

De ontwikkelingen die ik privé gemaakt heb tijdens het jaarprogramma, was dat ik een huis kon kopen. Daarvoor was dat gewoon niet mogelijk. Dat is natuurlijk superfijn, want als ondernemer is dat niet één, twee drie heel makkelijk, dus ik heb echt een droomhuis samen met mijn vriendin met een mooi uitzicht, dat is echt fantastisch. Daarnaast dat ik lekker op vakantie kan gaan en ik kan investeringen maken die ik wil in mezelf maar misschien ook in dingen die ik nodig heb.

Meer omzet maakt meer mogelijk

Op die manier geeft dat zoveel meer ruimte en vrijheid en dat is ook wel iets wat ik echt belangrijk vind in het ondernemen, dat je die keuzes gewoon kunt maken. Dat is met meer omzet gewoon makkelijker, dus geld maakt niet per se gelukkig, maar het maakt wel makkelijk en het maakt wel dat je gewoon meer kan investeren, meer kunt geven, meer andere mensen kunt helpen, een team om je heen kan verzamelen of een klein team kan verzamelen die je kunnen ondersteunen en die je dan ook gewoon kunt betalen naar hun waarde en dat is wel heel belangrijk.

Omzet verdubbeld

Toen ik startte was ik nog niet zo heel lang voor mezelf begonnen. In 2013 was ik begonnen, naast mijn studie rommelde je wat aan. En vanaf 2016 ben ik echt gaan investeren en dat jaar heb ik een omzet gehad van € 40.000. In het jaar daarop, dus eigenlijk tegen de afronding van het jaarprogramma, heb ik het ruim verdubbeld, dus ik zat bijna tegen een ton aan. Net even eronder. Dit jaar zal dat € 150.000 zijn en aankomend jaar heb ik mijn zinnen gezet op twee, tweeënhalve ton, want dat moet ook gewoon weer haalbaar zijn. Dat weet ik zeker en daar heb ik vertrouwen in, zeker op de manier hoe ik het aanbied en hoe ik dingen ook weer ga aanpassen en veranderen.

SPECIAAL VOOR ADVISEURS, COACHES EN/OF TRAINERS: LEER NU IN EEN GRATIS GESPREK MET ONS WELKE MOGELIJKHEDEN ER VOOR JE ZIJN OM JE BEDRIJF TE LATEN GROEIEN EN VEEL MEER TE VERDIENEN (VOORBIJ DE €100.000 PER JAAR), ZODAT JE FINANCIËLE VRIJHEID BEREIKT, VOLOP VRIJE TIJD HEBT EN VERVULLING ERVAART

Je eigen strategie om voorbij de 100.000 euro per jaar te komen

Lees verder