Femke Hogema

 

Even een applausje. Ik zal je even kort introduceren. Volgens mij is er niemand hier die Femke niet kent. Femke is financiële expert voor zzp’ers en zij heeft een bestseller geschreven; Financiën voor zzp’ers. En nu een tweede project rond Profit First. Ze is heel vaak op de radio, ook al twee keer op tv en zij is de expert op het gebied van financiën voor zzp’ers. Ze wil iets vertellen over hoe ze het bij mij heeft ervaren, want ze heeft deelgenomen aan mijn High-Level programma.

Van zzp’er naar next level

Voordat ik bij jou klant werd, bij jou dingen ging leren in het programma, was ik gewoon, ik noem het maar even een happy zzp’er. Ik deed ruim een ton omzet per jaar en ik werkte daar keihard voor en ik werkte ook heel erg gebaseerd op uurbasis. En toen besloot ik, ik denk, anderhalf jaar geleden bij jou in het programma te stappen, omdat ik echt voelde: ik wil gewoon die volgende stap zetten. Ik wil dat next level, die stap wil ik zetten.

Geld verdienen als symbool dat ik goed ben

Als ik nu kijk waar ik sta, dan raakt me dat ook, want ik heb nu zo een relaxt bedrijf, ik ben zo happy met hoe ik nu de dingen doe. Ik doe dit jaar een kwart miljoen omzet en het is heel cool, daar ben ik heel blij mee, maak mooi winst Profit First, het gaat ook om winst. 2018 zie ik dat het een half miljoen gaat zijn en dat is fantastisch, want ik ben ambitieus en ik ben heel graag een groot bedrijf. Ik wil heel graag geld verdienen, dat staat voor mij ook symbool voor dat ik goed ben in de dingen die ik doe. Ik wil gewoon dat leven, wat ik al heb, heerlijk, daar geniet ik van, dus daar ben ik heel blij mee.

Funnel inrichten

Dat is niet eens het allerbelangrijkste, het is ook vooral de relaxtheid die ik nu ervaar. Dat is een optelsom van eigenlijk alles wat ik van jou heb geleerd. Het is hoe ik in staat ben nu om … De product-pyramide die heb ik behoorlijk mooi neergezet vind ik zelf, maar ook hoe je een funnel inricht, het is echt een klus en ik geloof dat ik nog niet een fractie daarin heb bereikt van wat ik kan bereiken, maar wat ik erin heb bereikt heb ik van jou geleerd.

Geld-mindset over uurtje-factuurtje werken

Het is mijn geld-mindset. Ik weet nog heel goed dat ik op een gegeven moment tegen jou zei: “Ja, maar ik kan toch niet meer gaan vragen dan een advocaat per uur? Dus ik dacht: dat uren, dat zat zo in mijn hoofd. Ik kom uit de financiële hoek, de consultancy branche en dat is wel heel erg blijven hangen. Nu zit ik op het punt dat ik denk: ja maar luister, ik kan mezelf toch niet vergelijken met een advocaat, die 50 uur per week billable kan zijn. Met enige moeite ben ik misschien vier uur per week billable, dus dat zijn hele andere … Maar die mindset moest ik echt leren.

Doen waar je enthousiast van wordt

Ik werd eergister gebeld door een bedrijf en die kenden mij van heel lang geleden en die vroegen of ik een training financiën voor niet financiële managers wilden doen bij de gemeente Rotterdam. Ik zei: nee. Toen vroeg ze: mag ik vragen waarom niet? En toen zei ik, ik ben redelijk direct: daar heb ik helemaal geen zin in. Maar dat is in één woord alles wat mijn systeem zei. Ik weet wat voor tarieven daar gevraagd worden, dus dat is niet in verhouding met wat ik wil verdienen op een dag. En ook moet ik dan eerst naar Rotterdam en ik woon in Amersfoort, voor een gratis intake gesprek, dat ik dacht van: nee. En überhaupt financiën voor niet financiële managers, dat is niet hetgeen waar ik helemaal enthousiast van word.

Mindset over geld

Wat ik ook heb gemerkt is: drie jaar geleden werkte ik nog voor € 500 per dag, gaf ik trainingen en voor die € 500 moest ik het ook voorbereiden. Dat was voor een opleidingsinstituut en dat was een omzet van € 30.000 per jaar, dus dat was heel eng om dat op te geven, € 30.000 omzet. Echt, zo met een belletje is het weg. Dat heb ik wel gedaan en ik heb natuurlijk geen centje pijn gehad. Sterker nog, die € 500 per dag was natuurlijk veel te duur, want ik ben dat op een andere manier in veelvoud gaan terugverdienen. Maar dat was € 500 per dag en vorige maand heb ik een training gegeven in company en dat doe ik niet zo heel veel meer voor € 5.000, dus dat was tien keer zoveel. Zonder dat ik daarbij voel dat het teveel is, ik voel in alles: dat is een prima prijs. Dus die mindset, dat was belangrijk.

Veel verdienen zonder druk te zijn

Het gaat allemaal over geld, maar het gaat dus ook over het plezier en de relaxtheid waarmee ik nu dingen doe, ik ben niet te druk in mijn werk. Alles is samengekomen dat zei ik ook al. Ik heb vorige maand de BSO gebeld en gezegd: we gaan een middag minder. Het raakt me iedere keer weer, het is niet de eerste keer dat ik het vertel, want vorige week vertelde ik het ook op een podium bij mijn eigen training, toen raakte het me ook, maar dat is gewoon een stap. Dus dank je wel Laura.

Graag gedaan, dank je wel. 

SPECIAAL VOOR ADVISEURS, COACHES EN/OF TRAINERS: LEER NU IN EEN GRATIS GESPREK MET ONS WELKE MOGELIJKHEDEN ER VOOR JE ZIJN OM JE BEDRIJF TE LATEN GROEIEN EN VEEL MEER TE VERDIENEN (VOORBIJ DE €100.000 PER JAAR), ZODAT JE FINANCIËLE VRIJHEID BEREIKT, VOLOP VRIJE TIJD HEBT EN VERVULLING ERVAART

Je eigen strategie om voorbij de 100.000 euro per jaar te komen

Lees verder