Carina van Reeven

 

Ik ben Carina, Carina van Reeven. Ik ben ondernemer en ik help CFO’s en financieel directeuren om een optimaal financieel shared service center te bouwen. Zowel financieel directeuren die al een service center hebben, als zij die van hun financiële administratie een service center willen maken. Ik was interim-manager.

Van interim-management naar eigen dienst

Ik kreeg in de meest recente vier opdrachten van mijn klanten de vraag of ik vooral hun bestaande mensen kon helpen, om dat financieel shared service center goed te laten functioneren. Ja, dat kon ik. Dus om niet op een stoel te gaan zitten. Ja, dat kon ik. Door dat te doen, ging ik ervaren dat ik daar niet fulltime werk aan had. En ben ik hulp gaan zoeken bij iemand die mij kon helpen dit als nieuwe dienst aan te bieden. Want ja, dat is eigenlijk geen interim-management meer, dus daar moest ik een andere oplossing voor verzinnen. Dus zo ben ik via-via bij Laura terechtgekomen.

Aantal klanten tegelijkertijd helpen

Ja, want ik ben in staat geweest, en echt wel met Laura’s hulp, om de aanpak die ik eigenlijk al jaren bij al die klanten toegepast heb, om die reproduceerbaar te maken, dus om die multipliceerbaar te maken, waardoor ik op dit moment in staat ben om echt een aantal klanten tegelijkertijd echt heel goed te helpen om die transformatie te maken. Ja, dat vind ik echt super. Dus in plaats van bij een, of aan een klant heel veel tijd en aandacht te besteden, merk ik en dat mijn oplossing duurzamer is, doordat ik gewoon bestaande teams verder help en dingen leer en werkelijk resultaat help neer te zetten. En dat het niet een team is, maar dat kunnen gewoon een aantal teams bij meerdere klanten tegelijkertijd zijn. Ja, hoe gaaf is dat.

Dienst wordt exponentieel beter

En wat ik merk bij mezelf, is dat doordat ik op die manier bij veel meer klanten gewoon intensief, gewoon op de werkvloer binnen kan zitten, leer ik ook veel meer, zie ik meer, en volg gewoon nog meer wat er allemaal in mijn vakgebied gebeurt. Dus ik word ook gewoon echt beter. Ik leer het bij een aantal klanten. Bij veel meer klanten tegelijkertijd en alles wat we samen leren ja dat gebruik ik weer bij de volgende klanten. Het wordt echt exponentieel beter, slimmer.

Werk-privébalans veel beter geworden

Het klinkt nu misschien alsof ik echt honderd keer drukker ben en het interessante is: dat is niet zo. Ik merk dat ik met deze manier van werken en op die manier zeg maar mijn expertise aan te bieden ook gewoon meer tijd… Of eigenlijk mijn werk-privébalans veel beter is geworden, waardoor ik ja gewoon echt tijd heb om te sporten, naar mijn kooravond te gaan, met mijn moeder een dag naar een modeshow te gaan, waar ik als interimmer gewoon 40 uur op die locatie, op die klus zat en daarnaast nog 2 à 3 uur per dag reistijd had. Dat kwam helemaal niet aan de orde.

Meer ontspanning

Ik heb een fijner leven en ik ben ook voor mijn omgeving en in mijn werk een fijner mens. Ja, die vinden me relaxter, meer aandacht hebben voor hen, die waarderen het andere contact wat ik met ze heb. Ik heb jaren gehad dat ik echt alleen maar aan het werk was. Uiteindelijk kan ik daar wel in zien… Ja, je kan wel hard werken en veel doen, maar ik merk nu doordat ik een bepaalde mate van ontspanning en afstand heb tot mijn werk, dat ik er op een andere manier naar kijk, dus ook andere oplossingen op een gegeven moment zie. Dat is het werk stuk. Maar ook privé, mijn ouders worden toch ouder, dus ik vind het echt wel heel waardevol dat ik twee keer per jaar met mijn moeder en mijn zus naar die modeshow kan wat mijn moeder zo enorm waardeert en waar we dan gewoon een gezellige dag hebben. Ja, dat is toch heerlijk.

Laura is expert in marketing en verkoop

Ik vind haar echt een expert op dit gebied en vrij divers. Ze heeft mij heel goed geholpen om van mijn expertise een product of een dienst te maken. Daarin is ze heel scherp en to the point, liefdevol, maar heel scherp en to the point. Ze weet mij ook echt te challengen, ik ben echt een eigenwijs mens. Ze helpt mij enorm met het marketingstuk, wat voor mij helemaal nieuw is. Want doordat ik meer dan een klant kan helpen, ben ik er ook op uit om meerdere klanten te hebben. Ja, dat komt niet vanzelf dus daar is echt marketing en verkoop voor nodig. Verkoop heb ik eerder ervaring mee gehad in mijn carrière, maar marketing niet. Ja, daar helpt ze mij echt super bij.

Interim-manager die meer klanten willen

Het is natuurlijk voor ieder anders. Ik kan me zomaar voorstellen dat er meer interim-managers zijn, rondlopen die hun expertise meervoudig willen inzetten en exploiteren. Niet meer voor een klant, maar gewoon voor veel meer mensen van waarde willen zijn. Interim-managers die dat overwegen, ja die kan ik dit van harte aanbevelen. Dit ga je in je eentje niet verzinnen. Laura kan daar uitstekend bij helpen.

Veel geleerd van retreat

Ik heb wel weer veel geleerd. Op momenten was het hier ook confronterend. Ik voel me soms ook echt weer een leerling en zelfs dom, vooral als het gaat over dat stuk marketing, dan voel ik me echt dom. En dan ben ik nog een beetje lief tegen mijzelf, omdat ik me realiseer dat dit voor mij iets wat ik vanaf nul aan het leren ben. In die zin was het op een aantal punten confronterend. En ook wel weer echt super en heel concreet, want ik heb voor mezelf bepaald dat ik naast een grote intensieve oplossing voor klanten eigenlijk een laagdrempeliger oplossing kan leveren waarbij ik heel veel bestaand materiaal kan gebruiken. Ja, waardoor ik nog meer mensen kan helpen. En eigenlijk individuele professionals in deze omgeving kan helpen om zelf een project op te pakken en dat te realiseren in zo’n omgeving.

Investering verdien je snel terug

Ik vond het niet heel moeilijk, want ik had mijn vraag al heel scherp. Dus ik had scherp waar ik naar op zoek was en dat in een of twee telefoongesprekken met Laura en Monique kreeg ik echt het vertrouwen dat ze me daarbij gingen helpen. Het kost wel wat, dat lijkt zo, maar ik had ook al vrij snel in de gesprekken iets van: ja maar die investering die het kost, een extra klant die je kan helpen die levert dat gewoon meervoudig op. Dus verkijk je niet op de investering. Die verdien je heel snel terug.

SPECIAAL VOOR ADVISEURS, COACHES EN/OF TRAINERS: LEER NU IN EEN GRATIS GESPREK MET ONS WELKE MOGELIJKHEDEN ER VOOR JE ZIJN OM JE BEDRIJF TE LATEN GROEIEN EN VEEL MEER TE VERDIENEN (VOORBIJ DE €100.000 PER JAAR), ZODAT JE FINANCIËLE VRIJHEID BEREIKT, VOLOP VRIJE TIJD HEBT EN VERVULLING ERVAART

Je eigen strategie om voorbij de 100.000 euro per jaar te komen

Lees verder